Sleutel Berichten

Niet bang zijn voor smerige handen

DS en Gadgets

DS en Gadgets

In deze online lezing komen een aantal aanpassingen aan bod die de DS betrouwbaarder en gebruikersvriendelijker maken: een moderne aansturing van de elektronische toerenteller, een waarschuwingssensor in het LHM vat en een parkeerremverklikker. Op de downloadpagina is aanvullende informatie te vinden.    

Aandrijfas 2e type vervangen

Aandrijfas 2e type vervangen

Deze film waren we een beetje vergeten, en dat zie je aan de oude layout. Maar DS rijders zijn niet wars van een portie nostalgie, toch? De film gaat over het vervangen van de hoes van een 2e type aandrijfas. Deze klus is wat lastiger dan bij een 3e type aandrijfas.    

Led Koplampen

Led Koplampen

De koplampen van een DS geven bij donker en slecht weer wat weinig licht. Door LED lampen te plaatsen verhoog je de lichtopbrengst enorm. Je moet er wel wat aanpassingen voor doorvoeren. In de film wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. https://youtu.be/XGpHcnrkNWA

Testen hydraulisch systeem (volledig herziene versie)

Testen hydraulisch systeem (volledig herziene versie)

Het testen van het hydraulische systeem blijft een belangrijke en ook lastige klus. Eerder hadden wij hier een draaiboek en ook een film over gepubliceerd. Maar door vaak te testen kom je steeds achter nieuwe dingen en belangrijker: andere en meer betrouwbare testmethoden. Zo waren we er al langer achter dat het afsluiten van hetLees meer overTesten hydraulisch systeem (volledig herziene versie)[…]

Alternatieven voor het luchtfilter

Alternatieven voor het luchtfilter

Het luchtfilter, een wat vergeten onderdeel, niet in de laatste plaats omdat het reinigen best wel een klus is. Het luchtfilter van de DS moet elke 10.000 km gereinigd worden. Na al die jaren kan er toch vuil achter blijven. In deze film worden een aantal alternatieven gegeven.