DS en France

Wat is er mooier dan een lang weekeinde doorbrengen met DS rijders in een Frans kasteel?

In vier dagen tijd leer je je eigen auto beter kennen, geniet je van een mooi kasteel met diners in de sfeervolle eetzaal. Dat allemaal in het gezelschap van je mede hobbyisten en vaak ook hun partners.
 In het verleden is gebleken dat deze combinatie kan leiden tot mooie “DS vriendschappen”, nog meer enthousiasme voor je hobby, meer begrip van de techniek van je DS met vaak het stapje van alleen DS rijder naar sleutelaar.

dsc_2625

Ditmaal heeft ‘DS en France’ een vernieuwde opzet. Natuurlijk blijft het mooie kasteel, de bijzondere ambiance en omgeving, het samenzijn met mede DSbezitters én het lekkere eten als voorwaarde voor veel plezier en gezelligheid.
Maar dit jaar zijn er minder klassikale theorielessen en meer mogelijkheden om te sleutelen aan je eigen DS. Ook is er wanneer je dit wilt, gelegenheid om van de mooie omgeving te genieten.
De 10.000 km beurt ga je zelf uitvoeren met intensieve begeleiding van de cursusleiding. Dit jaar is er ook ruimte om samen enkele reparaties uit te voeren. Wel willen wij deze reparaties voor het vertrek naar Frankrijk zorgvuldig met je doornemen. Denk dan bijvoorbeeld aan het vervangen van het stuurhuis, de veerbollen, of een lekzak. Maar ook een grotere klus, zoals het vervangen van de handremblokken is mogelijk.

De cursus ‘DS en France’ is dus bedoeld om zelf een 10.000 km beurt aan je auto te geven en geplande extra reparaties te doen. De cursus blijft interessant voor mensen die al eens eerder hebben deelgenomen. Ook voor partners is het heel geschikt om mee te gaan.

Voor de overnachting kun je kiezen tussen een verblijf in het kasteel of kamperen op het landgoed. De maaltijden worden verzorgd, we bieden in die dagen volpension.
De cursusleiding zal nadien nog enkele dagen blijven. Als je een grotere klus wilt doen, of als je gewoon voor de gezelligheid wilt blijven, dan kan een verlenging geboekt worden, deze is dan slechts op basis van logies met ontbijt.

Heb je nog nooit gesleuteld …? Geen zorgen, wij helpen je intensief. 
Heb je veel ervaring …? Dan geven wij net die tips die je nog niet kent.
Is je eigen DS niet rijvaardig …? Je kunt toch deelnemen aan de cursus, wij vinden wel een oplossing.
Lijkt je dit wat, meld je dan aan. Ruim van te voren ontvang je een uitgebreid informatiepakket.

image

Het is erg leuk als je partner ook meekomt! Er is altijd een aantal partners die de cursus niet volgt en samen of alleen de omgeving verkent, geniet van de rust van het kasteel en ook opgaat in de Franse sfeer en de gezelligheid met het hele gezelschap.
Het verblijf is op basis van volpension in het kasteel. Sommige mensen zullen een kamer met anderen moeten delen. Ook is het mogelijk om te kamperen op de camping van het kasteel.

Locatie

De locatie is het prachtige Chateau de Valogne in Frankrijk

Kostenindicatie:

  • Cursisten: € 625,- (cursusgeld, overnachting in het kasteel, inclusief volpension)
  • Partners: € 400,- (overnachting in het kasteel, inclusief volpension)
  • Wanneer je wilt kamperen wordt per persoon € 50,- in mindering gebracht.

Sommige kamers zijn wat minder luxe en mensen die wij daar indelen krijgen korting (op basis van nacalculatie).

De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers en zal mogelijk dalen als de cursus vol is.
Bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op de editie van 2019.

Planning

Deze cursus/evenement is nog niet gepland.

Ik wil me opgeven om mee te gaan naar Frankrijk

 

Verificatie om te zorgen dat we niet gespammed worden

P.S.

We hebben voor de partners een overzicht gemaakt op Google Maps van leuke uitstapjes.