Ga naar de inhoud

DS en France, Valogne 2017

  • door

Ik was al eens in 2013 geweest, als nog volstrekte sleutelleek. Ik had mijn voiture toen nog maar net een jaar. Een ID19B in een werkelijke prachtstaat uit het meest zuidelijke puntje van Frankrijk. Ik had geen enkel idee waar, wat zat en al zeker niet hoe ik er verantwoord aan zou moeten sleutelen. Deelname aan de cursus in Valogne heeft me toen naast plezier, veel opgeleverd. Ik kreeg inzicht in de techniek van de auto en de ‘basic skills’ om de 10.000km beurt uit te voeren. De praktijk is echter dat ik dit slechts beperkt zelf doe: kleppen stellen, doorsmeren daar blijft het ongeveer bij. De oliewissels en al het andere werk dat bij een 10.000 km beurt hoort en ook de ingewikkelder of grotere klussen, besteed ik uit aan de partnergarage in mijn omgeving. Om toch wat meer zelf te kunnen doen besloot ik dit jaar op herhaling te gaan. Niet overbodig als je weinig sleutelervaring hebt. Daarbij was de kennis uit de cursus 2013 inmiddels ‘wat stoffig’ geworden. De combinatie van veel bijzondere elementen maakten het wederom tot een zeer aangename ervaring: de prachtige omgeving van Chateau Valogne; de uitstékend verzorgde catering; het samenzijn (kletsen) en uitwisseling met DS enthousiasten en ook de aanleiding om echt een flink stuk door Frankrijk te toeren met de DS. Maar…., last but zeker not least… de theoretische en praktische technische ondersteuning door DS-TT voor ieder niveau van geoefendheid. Door deze dagen is mijn kennis van de DS techniek, het vertrouwen in mijn sleutelvaardigheden én de zin in het zelf sleutelen weer verder toegenomen. Ik sluit echter niet uit dat ik over een paar jaar toch maar weer eens op herhaling ga… Een mens vergeet wel eens wat en het nuttige en het aangename verenigen, daar ben ik altijd voor!

Daan Leben

Ga naar de inhoud